logo
logo

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan delta?

Kort sagt; alle kan delta på Coasteering! Vi har utviklet ruter som passer for ulike nivå.

Er det noen nedre eller øvre aldersgrense?

Familie coasteering:
Èn voksen kan ta med seg to barn mellom 7-12 år.

Adventure coasteering:
Vi opererer med egne ungdomsgrupper fra 13-17 år. Voksengruppene går fra 18 år og oppover. Så lenge man er i grei fysisk form og er klar for å bli våt i håret, er det ingen øvre aldersgrense på våre opplegg.

Hva om jeg ikke kan svømme?

Det er selvsagt en fordel at man kan svømme skal man delta på coasteering, men på enkelte av produktene våre stiller vi likevel ikke krav til det siden oppdriften i våtdrakt og vest gjør at man flyter godt. På rene barneopplegg og familieopplegg har vi derfor sagt at det ikke er et må krav. Deltagerne må på forhånd opplyse dersom de ikke er svømmedyktige.

Hva må jeg ha med?

Våtdrakt, hjelm, flytevest og våtsko vil bli delt ut i forkant av økten. Du tar med badetøy til å ha under. Tidlig på sesongen kan det være lurt å ha med ekstra ullundertøy til å ha under våtdrakten. Ta med varme klær som skifte etter aktiviteten. Ta med håndduk og en plastpose til å ha det våte tøyet i etter aktiviteten.

Hvor mange kan delta?

Vanligvis gjennomfører vi turer med 1 guide pr 8 deltagere. Noen av turene våre er satt opp med 2 guider på 16 deltagere. Vi skreddersy opplegg til store grupper. Minimum gruppestørrelse er 5 stk.

Når kan jeg coasteere og hvor lenge varer det?

Coasteering kan gjennomføres hele året igjennom, men hovedsesongen varer fra april til oktober. Vanligvis er vi i vannet rundt 2 timer. Inkludert skifte før og etter blir dette en god halvdagsaktivitet. Aktiviteten starter enten kl 1000 - 1400 eller kl 1600 - 2000.

Blir jeg kald og hva om det regner?

Det første hoppet uti vannet vil alltid oppleves forfriskende. Men så får våtdrakten gjøre jobben og den holder deg våt, men temperert. Regn eller sol spiller ingen rolle - våt blir du uansett.

Hva er inkludert?

Våtdrakt, 5mm
Hjelm
Redningsvest
Shorts
Våtsko
Instruktør
Garderobefasiliteter
Hansker ved behov

Hvorfor må jeg ha på hjelm? Er det farlig?

100% trygt er det ingenting i denne verden som er, men coasteering er likevel sikrere enn å ta en tur i skibakken. Når det en sjelden gang skjer noe, er det vanligvis bare snakk om litt skrubbsår. Hjelmen har vi på hode for å beskyttelse om vi skulle skli og falle på det våte berget.